Brenda de Ruiter

Over mij


Mijn naam is Brenda de Ruiter ik ben 32 jaar. Mijn eerste studiekeuze was een creatieve studie. Tijdens deze studie kwam ik erachter dat ik vooral aandacht had voor de mens en daar mijn oprechte interesse zat. Daarom besloot ik om door te studeren en heb ik een sociale studie gevolgd. Ik heb ondertussen 12 jaar werkervaring op het gebied van individuele begeleiding. Ik merkte dat ik graag meer verdiepen wou, zodat ik naast de taakgerichte aanpak ook het emotionele stuk van mensen kan begeleiden. Dit maakte dat ik de keuze heb gemaakt om een opleiding te volgen als psychosociaal therapeut, dit is een erkende geaccrediteerde HBO beroepsopleiding.  

Mijn aandacht voor mensen uit zich in onvoorwaardelijke acceptatie. Kenmerkend voor mij is dat ik in staat ben om oprecht te kunnen luisteren, waarbij ik kennis en kunde inzet daar waar dit helpend is. Ik ben empathisch en geef de mensen de ruimte om te groeien, te ontwikkelen en geloof daarbij in de autonomie van de mens. 

Ik wil de mens graag zien in zijn volledigheid. Zo is het mijn gedachte dat de mens een betekenis-gevend, zin-zoekend, liefhebbend, waarderend, ervarend en creatief individu is, en vrij en verantwoordelijk in het leven mag en kan staan. Deze manier van denken heeft effect op mijn handelen en werkwijze, waardoor ik graag wil nastreven om een autonoom denker te zijn.


Maak een gratis website.